Kurczęta duszone z młodymi jarzynami

Kurczęta duszone z młodymi jarzynami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Kalafior  g  x  kcal = 0 kcal
Kalarepa  g  x  kcal = 0 kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczęta duszone z młodymi jarzynami
  1. 1. Kurczęta oczyszczamy, płuczemy i solimy na kilka godzin przed pieczeniem.
    Kurczęta oczyszczamy, płuczemy i solimy na kilka godzin przed pieczeniem.
  2. 2. Układamy je w dopasowanym naczyniu, zalewamy małą ilością wody i gotujemy 30 minut, obracając co jakiś czas.
  3. 3. Warzywa oczyszczamy. Marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w dość grube krążki. Kalarepkę kroimy w drobną kostkę, fasolkę szparagową w skośne kawałki, a kalafior dzielimy na drobne "różyczki".
  4. 4. Do podgotowanych kurcząt dodajemy 3dkg masła oraz kalarepkę i kalafior. Po kilku minutach dodajemy pozostałe warzywa i całość solimy.
  5. 5. Gotujemy do momentu, aż warzywa i mięso będą miękkie, a wywar prawie odparuje.
  6. 6. Miękkie kurczęta kroimy na dwie lub cztery porcje, w zależności od ich wielkości.
  7. 7.  Pozostałe masło topimy na patelni. Dodajemy do niego mąkę, lekko zrumieniamy i rozprowadzamy wywarem z jarzyn. Ciągle mieszając, zagotowujemy. Przygotowany w ten sposób sos powinien być dość rzadki.
  8. 8. Kurczęta podajemy polane sosem i posypane koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.725