Kurczęta duszone z młodymi jarzynami

Kurczęta duszone z młodymi jarzynami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Kalafior  g  x  kcal = 0 kcal
Kalarepa  g  x  kcal = 0 kcal
Fasolka szparagowa  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczęta duszone z młodymi jarzynami
  1. 1. Kurczęta oczyszczamy, płuczemy i solimy na kilka godzin przed pieczeniem.
    Kurczęta oczyszczamy, płuczemy i solimy na kilka godzin przed pieczeniem.
  2. 2. Układamy je w dopasowanym naczyniu, zalewamy małą ilością wody i gotujemy 30 minut, obracając co jakiś czas.
  3. 3. Warzywa oczyszczamy. Marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w dość grube krążki. Kalarepkę kroimy w drobną kostkę, fasolkę szparagową w skośne kawałki, a kalafior dzielimy na drobne "różyczki".
  4. 4. Do podgotowanych kurcząt dodajemy 3dkg masła oraz kalarepkę i kalafior. Po kilku minutach dodajemy pozostałe warzywa i całość solimy.
  5. 5. Gotujemy do momentu, aż warzywa i mięso będą miękkie, a wywar prawie odparuje.
  6. 6. Miękkie kurczęta kroimy na dwie lub cztery porcje, w zależności od ich wielkości.
  7. 7.  Pozostałe masło topimy na patelni. Dodajemy do niego mąkę, lekko zrumieniamy i rozprowadzamy wywarem z jarzyn. Ciągle mieszając, zagotowujemy. Przygotowany w ten sposób sos powinien być dość rzadki.
  8. 8. Kurczęta podajemy polane sosem i posypane koperkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.748