Zupa krem z borowików

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa krem z borowików
  1. 1. Myjemy i osuszamy warzywa.
  2. 2. Marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy wzdłuż, na pół.
  3. 3. W dużym garnku zagotowujemy wodę, po czym rozpuszczamy w niej kostkę bulionu i wkładamy włoszczyznę. Gotujemy aż warzywa staną się miękkie.
  4. 4. Dokładnie oczyszczamy grzyby, następnie kroimy je w grube plastry.
  5. 5. Cebulę drobno siekamy i mieszamy z grzybami.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej grzyby wraz z cebulą.
  7. 7. Odcedzamy włoszczyznę, ale jej nie wyrzucamy. Do powstałego wywaru wkładamy grzyby z cebulą i gotujemy je przez 15-20 minut.
  8. 8. Do zupy dodajemy odcedzone wcześniej warzywa i całość dokładnie miksujemy.
  9. 9. Dodajemy śmietanę, mieszamy i doprawiamy zupę do smaku solą oraz pieprzem.
  10. 10. Przed podaniem każdą porcję zupy kremu z borowików dekorujemy posiekaną świeżą natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.789