Zupa krem z borowików

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
3
Średnia 3 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa krem z borowików
  1. 1. Myjemy i osuszamy warzywa.
  2. 2. Marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy wzdłuż, na pół.
  3. 3. W dużym garnku zagotowujemy wodę, po czym rozpuszczamy w niej kostkę bulionu i wkładamy włoszczyznę. Gotujemy aż warzywa staną się miękkie.
  4. 4. Dokładnie oczyszczamy grzyby, następnie kroimy je w grube plastry.
  5. 5. Cebulę drobno siekamy i mieszamy z grzybami.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej grzyby wraz z cebulą.
  7. 7. Odcedzamy włoszczyznę, ale jej nie wyrzucamy. Do powstałego wywaru wkładamy grzyby z cebulą i gotujemy je przez 15-20 minut.
  8. 8. Do zupy dodajemy odcedzone wcześniej warzywa i całość dokładnie miksujemy.
  9. 9. Dodajemy śmietanę, mieszamy i doprawiamy zupę do smaku solą oraz pieprzem.
  10. 10. Przed podaniem każdą porcję zupy kremu z borowików dekorujemy posiekaną świeżą natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.773