Konfitura z pigwy

Konfitura z pigwy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pigwa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z pigwy
  1. 1. Pigwy obieramy z łupin i kroimy w cząstki.
  2. 2. Wykrawamy środki i zalewamy zimną wodą, aby je przykryła.
  3. 3. Gotujemy wol­no, aż zmiękną.
  4. 4. Przygotowujemy syrop z cukru i wody. Od czasu do czasu musimy go odszumować.
  5. 5. Do syropu wkładamy pigwy i nakrywamy talerzem. Pozostawiamy tak do następnego dnia.
  6. 6. Owoce wyjmujemy na półmisek widelcem.
  7. 7. Syrop musimy ponownie zagotować.
  8. 8. Do gotującego się syropu dodajemy pigwy. Gdy zacznie wrzeć, odstawiamy na 10 minut z palnika i znów zagotowujemy.
  9. 9. Czynność powtarzamy trzy razy.
  10. 10. 10.Owoce wolno gotujemy, aż będą przezroczyste.
    10.Owoce wolno gotujemy, aż będą przezroczyste.
  11. 11. Gotową konfiturę przekładamy do słoików i szczelnie zamykamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Wsadź sobie w doopę taką tabelkę.
Fajnym wyjściem jest jeszcze papier od electroluxa, jest bardzo wytrzymały i często ...
super w gory. polecam
mini desery ~ Gość
Jami, jami, wygląda obłędnie i pewno jest mega smaczny. Ciężko byłoby mi to powtórzyć, tak ...
dla cukrzykow najlepsza jest szara reneta.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.388