Konfitura z pigwy

Konfitura z pigwy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pigwa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z pigwy
  1. 1. Pigwy obieramy z łupin i kroimy w cząstki.
  2. 2. Wykrawamy środki i zalewamy zimną wodą, aby je przykryła.
  3. 3. Gotujemy wol­no, aż zmiękną.
  4. 4. Przygotowujemy syrop z cukru i wody. Od czasu do czasu musimy go odszumować.
  5. 5. Do syropu wkładamy pigwy i nakrywamy talerzem. Pozostawiamy tak do następnego dnia.
  6. 6. Owoce wyjmujemy na półmisek widelcem.
  7. 7. Syrop musimy ponownie zagotować.
  8. 8. Do gotującego się syropu dodajemy pigwy. Gdy zacznie wrzeć, odstawiamy na 10 minut z palnika i znów zagotowujemy.
  9. 9. Czynność powtarzamy trzy razy.
  10. 10. 10.Owoce wolno gotujemy, aż będą przezroczyste.
    10.Owoce wolno gotujemy, aż będą przezroczyste.
  11. 11. Gotową konfiturę przekładamy do słoików i szczelnie zamykamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Wody lecznicze ~ Gość
Mnie rowniez interesuje, ile zaleca sie pic Slotwinki na dobe, niestety nigdzie nie znalazlam ...
ja magnez mam na lodófce ;>
podpłomyka z ogniska jeszcze nie jadłam i chętnie spróbuję, sugeruję natomiast zrobić ...
Kiełbasa piwna ~ Gość
Robiłam i zrobiłam. Przepis rewelacyjny! Nie ma to jak domowy przecier:-) Ja dłużej gotuje, ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.167