Muszelki z mięsnym farszem

Muszelki z mięsnym farszem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
15
Średnia 3 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron muszelki  g  x  kcal =  kcal
Karkówka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Muszelki z mięsnym farszem
  1. 1. Mięso wieprzowe myjemy a następnie kroimy na mniejsze części i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
    Mięso wieprzowe myjemy a następnie kroimy na mniejsze części i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  2. 2. Obieramy cebulę, czosnek i również mielimy.
  3. 3. Na gotującą się, lekko osoloną wodę wrzucamy makaron i gotujemy około 8-10 minut, na pół miękko. Następnie odcedzamy na sicie. Należy uważać, aby muszle nie posklejały się.
  4. 4. Zmielone mięso oraz cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy wszystko na małym ogniu. Po 10 minutach przykrywamy pokrywką i dusimy kolejne 10 minut.
  5. 5. Przyprawiamy mięso solą, pieprzem i dodajemy przecier pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przygotowane muszelki nadziewamy mięsem. Podajemy na ciepło, posypane natką pietruszki. Muszelki można również piec w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Metody przygotowania: Smażenie
Czas przygotowania:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.702