Muszelki z mięsnym farszem

Muszelki z mięsnym farszem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
15
Średnia 3 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron muszelki  g  x  kcal =  kcal
Karkówka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Muszelki z mięsnym farszem
  1. 1. Mięso wieprzowe myjemy a następnie kroimy na mniejsze części i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
    Mięso wieprzowe myjemy a następnie kroimy na mniejsze części i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  2. 2. Obieramy cebulę, czosnek i również mielimy.
  3. 3. Na gotującą się, lekko osoloną wodę wrzucamy makaron i gotujemy około 8-10 minut, na pół miękko. Następnie odcedzamy na sicie. Należy uważać, aby muszle nie posklejały się.
  4. 4. Zmielone mięso oraz cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy wszystko na małym ogniu. Po 10 minutach przykrywamy pokrywką i dusimy kolejne 10 minut.
  5. 5. Przyprawiamy mięso solą, pieprzem i dodajemy przecier pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przygotowane muszelki nadziewamy mięsem. Podajemy na ciepło, posypane natką pietruszki. Muszelki można również piec w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Metody przygotowania: Smażenie
Czas przygotowania:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.04