Konfitura z pomarańczy

Konfitura z pomarańczy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z pomarańczy
  1. 1. Pomarańcze obieramy ze skóry i białych włókien, następnie rozdzielamy je na części i usuwamy z nich pestki.
    Pomarańcze obieramy ze skóry i białych włókien, następnie rozdzielamy je na części i usuwamy z nich pestki.
  2. 2. Smażymy owoce na patelni.
  3. 3. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy cukier. Całość gotujemy aż powstanie gęsty syrop.
  4. 4. Wkładamy pomarańcze do syropu. Całość gotujemy na dużym ogniu przez około pół godziny.
  5. 5. Kiedy pomarańcze będą przejrzyste zdejmujemy garnek z ognia i studzimy.
  6. 6. Chłodną konfiturę przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.507