Konfitura z pomarańczy

Konfitura z pomarańczy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z pomarańczy
  1. 1. Pomarańcze obieramy ze skóry i białych włókien, następnie rozdzielamy je na części i usuwamy z nich pestki.
    Pomarańcze obieramy ze skóry i białych włókien, następnie rozdzielamy je na części i usuwamy z nich pestki.
  2. 2. Smażymy owoce na patelni.
  3. 3. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy cukier. Całość gotujemy aż powstanie gęsty syrop.
  4. 4. Wkładamy pomarańcze do syropu. Całość gotujemy na dużym ogniu przez około pół godziny.
  5. 5. Kiedy pomarańcze będą przejrzyste zdejmujemy garnek z ognia i studzimy.
  6. 6. Chłodną konfiturę przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd619714 stromectol nexium triamterene-hctz 37.5-25 mg tb buy tetracycline where to buy ...
wh0cd3301 xalatan periactin amoxicillin 875 yasmin asacol 400 mg abana diclofenac nolvadex
to pisal jakis analfabeta - i do tego kulinarny? mieso jest chude bo tluszcz skapuje? i zwiazki ...
wh0cd452417 provera drug colchicine online ZOVIRAX
wh0cd216055 order lipitor order erythromycin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.88