Galaretka z jabłek

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jabłko winne  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Wiśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Konfitura z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Galaretka z jabłek
  1. 1. Owoce dokładnie myjemy.
  2. 2. Jabłka, obieramy i wydrążamy środki.
  3. 3. Do wrzącej wody dodajemy 250g cukru i jabłka.
  4. 4. Ostrożnie gotujemy, aby jabłka się nie rozpadły.
  5. 5. Po ugotowaniu, środki jabłek wypełniamy konfiturami i ciasno układamy w salaterce.
  6. 6. Dokładnie myjemy wiśnie i gotujemy je w syropie, w którym gotowały się jabłka.
  7. 7. Ugotowane wiśnie układamy w salaterce wokół gotowanych jabłek.
  8. 8. Jabłka kwasówki (winne) kroimy na pół. Następnie wkładamy je do osobnego naczynia wraz z obierzynami z jabłek i dolewamy tyle wody, aby zakryła owoce.
  9. 9. Gotujemy aż jabłka będą rozgotowane, po czym odcedzamy.
  10. 10. Do przecedzonego syropu, w którym gotowały się jabłka winne dodajemy pozostałą część cukru (250g).
  11. 11. Całość gotujemy, dodajemy żelatynę i zestawiamy z ognia.
  12. 12. Studzimy, dodajemy koniak i polewamy owoce w salaterce.
  13. 13. Wstawiamy do lodówki.
  14. 14. Przed podaniem galaretkę dekorujemy konfiturami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.523