Galaretka z jabłek

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jabłko winne  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Wiśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Koniak  g  x  kcal =  kcal
Konfitura z wiśni  g  x   kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Galaretka z jabłek
  1. 1. Owoce dokładnie myjemy.
  2. 2. Jabłka, obieramy i wydrążamy środki.
  3. 3. Do wrzącej wody dodajemy 250g cukru i jabłka.
  4. 4. Ostrożnie gotujemy, aby jabłka się nie rozpadły.
  5. 5. Po ugotowaniu, środki jabłek wypełniamy konfiturami i ciasno układamy w salaterce.
  6. 6. Dokładnie myjemy wiśnie i gotujemy je w syropie, w którym gotowały się jabłka.
  7. 7. Ugotowane wiśnie układamy w salaterce wokół gotowanych jabłek.
  8. 8. Jabłka kwasówki (winne) kroimy na pół. Następnie wkładamy je do osobnego naczynia wraz z obierzynami z jabłek i dolewamy tyle wody, aby zakryła owoce.
  9. 9. Gotujemy aż jabłka będą rozgotowane, po czym odcedzamy.
  10. 10. Do przecedzonego syropu, w którym gotowały się jabłka winne dodajemy pozostałą część cukru (250g).
  11. 11. Całość gotujemy, dodajemy żelatynę i zestawiamy z ognia.
  12. 12. Studzimy, dodajemy koniak i polewamy owoce w salaterce.
  13. 13. Wstawiamy do lodówki.
  14. 14. Przed podaniem galaretkę dekorujemy konfiturami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.707