Tort warstwowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort warstwowy
  1. 1. Masło(18dkg) ucieramy z cukrem.
  2. 2. Wbijamy po jednym żółtku i ucieramy.
  3. 3. Do ciasta dodajemy przyprawę do piernika, pianę ubitą z białek i mąkę.
  4. 4. Wszystkie składniki lekko mieszamy.
  5. 5. Dno rondla smarujemy masłem, wylewamy cienką warstwę ciasta.
  6. 6. Przed pieczeniem rondel wstawiamy do większego naczynia wypełnionego wrzącą wodą, aby ciasto od spodu się nie przypaliło. Pieczemy je w piekarniku.
  7. 7. Na upieczoną warstwę ciasta wylewamy drugą warstwę, wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy. W ten sposób pieczemy kolejne warstwy aż wypieczemy całą masę.
  8. 8. Po upieczeniu tort wyjmujemy z rondla i lukrujemy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.616