Konfitura z pomarańczy (sposób drugi)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomarańcza  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z pomarańczy (sposób drugi)
  1. 1. Z pomarańczy usuwamy skórkę lekko ścierając ją na tarce.
  2. 2. Owoce wkładamy do miski i zalewamy wodą, pozostawiamy na 24 godziny do namoczenia.
  3. 3. Po upływie wyznaczonego czasu gotujemy je w garnku, kilkakrotnie zmieniając wodę.
  4. 4. Gotowe wykładamy na sito i czekamy, aż obciekną.
  5. 5. Pomarańcze kroimy w plastry, po czym każdy plaster przecinamy wzdłuż i wszerz, usuwamy ziarna.
  6. 6. Z cukru i wody gotujemy gęsty syrop, który pozostawiamy do ostygnięcia.
  7. 7. Do zimnego syropu dodajemy wcześniej przygotowane pomarańcze.
  8. 8. Całość gotujemy na małym ogniu przez nie dłużej niż 3 godziny.
  9. 9. Pod koniec gotowania wlewamy do garnka sok z cytryny.
  10. 10. Chłodną konfiturę przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.601