Konfitura z pomarańczy (sposób drugi)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomarańcza  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z pomarańczy (sposób drugi)
  1. 1. Z pomarańczy usuwamy skórkę lekko ścierając ją na tarce.
  2. 2. Owoce wkładamy do miski i zalewamy wodą, pozostawiamy na 24 godziny do namoczenia.
  3. 3. Po upływie wyznaczonego czasu gotujemy je w garnku, kilkakrotnie zmieniając wodę.
  4. 4. Gotowe wykładamy na sito i czekamy, aż obciekną.
  5. 5. Pomarańcze kroimy w plastry, po czym każdy plaster przecinamy wzdłuż i wszerz, usuwamy ziarna.
  6. 6. Z cukru i wody gotujemy gęsty syrop, który pozostawiamy do ostygnięcia.
  7. 7. Do zimnego syropu dodajemy wcześniej przygotowane pomarańcze.
  8. 8. Całość gotujemy na małym ogniu przez nie dłużej niż 3 godziny.
  9. 9. Pod koniec gotowania wlewamy do garnka sok z cytryny.
  10. 10. Chłodną konfiturę przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.516