Tort jabłkowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Woda różana  g  x  kcal =  kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort jabłkowy
  1. 1. Obrane ze skórki jabłka cienko kroimy, usuwamy z nich gniazda nasienne.
  2. 2. Do rondla wlewamy wodę różaną, dodajemy jabłka i rozgotowujemy je.
  3. 3. Dodajemy do nich cukier i smażymy tak, aby nie przywarły do dna. Od czasu do czasu mieszamy.
  4. 4. Kiedy jabłka będą prawie gotowe, dodajemy sok z cytryny i cienko pokrojoną skórkę cytrynową, poszatkowaną cykatę oraz skórkę poma­rańczową.
  5. 5. Dorzucamy drobno pokrojone pistacje.
  6. 6. Wszystko razem podsmażamy.
  7. 7. Kiedy masa będzie przejrzysta, wyjmujemy ją z garnka i przekładamy do tortownicy na opłatki lub na kruche ciasto.
  8. 8. Wyrównujemy, a gdy obe­schnie, polewamy lukrem i przybieramy owocami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.718