Tort jabłkowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Woda różana  g  x  kcal =  kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort jabłkowy
  1. 1. Obrane ze skórki jabłka cienko kroimy, usuwamy z nich gniazda nasienne.
  2. 2. Do rondla wlewamy wodę różaną, dodajemy jabłka i rozgotowujemy je.
  3. 3. Dodajemy do nich cukier i smażymy tak, aby nie przywarły do dna. Od czasu do czasu mieszamy.
  4. 4. Kiedy jabłka będą prawie gotowe, dodajemy sok z cytryny i cienko pokrojoną skórkę cytrynową, poszatkowaną cykatę oraz skórkę poma­rańczową.
  5. 5. Dorzucamy drobno pokrojone pistacje.
  6. 6. Wszystko razem podsmażamy.
  7. 7. Kiedy masa będzie przejrzysta, wyjmujemy ją z garnka i przekładamy do tortownicy na opłatki lub na kruche ciasto.
  8. 8. Wyrównujemy, a gdy obe­schnie, polewamy lukrem i przybieramy owocami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.756