Babeczki z ponczem

Babeczki z ponczem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki z ponczem
  1. 1. W misce rozcieramy masło razem z połową śmietany i cukru.
    W misce rozcieramy masło razem z połową śmietany i cukru.
  2. 2. Podczas ucierania dodajemy stopniowo jaja.
  3. 3. Następnie wlewamy rozmieszane z pozostałą ilością śmietany drożdże, wsypujemy startą cytrynową skórkę, mąkę oraz szczyptę soli.
  4. 4. Całość zagniatamy i pozostawiamy do wyrośnięcia.
  5. 5. Gdy to nastąpi, wkładamy masę do foremek tak, aby zajmowała ok. 1/3 części pojemniczka i ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia.
  6. 6. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200ºC do zarumienienia.
  7. 7. Na poncz gotujemy wodę z pozostałą ilością cukru, wanilią oraz rumem.
  8. 8. Upieczone babeczki zanurzamy na 2-3 sekundy w ponczu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.54