Babeczki z ponczem

Babeczki z ponczem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babeczki z ponczem
  1. 1. W misce rozcieramy masło razem z połową śmietany i cukru.
    W misce rozcieramy masło razem z połową śmietany i cukru.
  2. 2. Podczas ucierania dodajemy stopniowo jaja.
  3. 3. Następnie wlewamy rozmieszane z pozostałą ilością śmietany drożdże, wsypujemy startą cytrynową skórkę, mąkę oraz szczyptę soli.
  4. 4. Całość zagniatamy i pozostawiamy do wyrośnięcia.
  5. 5. Gdy to nastąpi, wkładamy masę do foremek tak, aby zajmowała ok. 1/3 części pojemniczka i ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia.
  6. 6. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200ºC do zarumienienia.
  7. 7. Na poncz gotujemy wodę z pozostałą ilością cukru, wanilią oraz rumem.
  8. 8. Upieczone babeczki zanurzamy na 2-3 sekundy w ponczu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.548