Kasztanowa zupa z bażanta

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z bażanta  g  x  kcal = 0 kcal
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Porto  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kasztanowa zupa z bażanta
  1. 1. Opłukane mięso z bażanta zalej zimną wodą i gotuj przez około 2-3 godziny.
  2. 2. Łupinki kasztanów nacinamy na krzyż.
  3. 3. Gotujemy kasztany w wodzie przez około 20-25 minut, aż łupinki popękają.
  4. 4. Studzimy kasztany, a następnie za pomocą noża zdejmujemy z nich skórki.
  5. 5. Miąższ kasztanów drobno siekamy.
  6. 6. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w plasterki.
  7. 7. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w cienkie półplasterki i podsmażamy na oleju.
  8. 8. Z ugotowanego wywaru wyławiamy mięso i kroimy je na mniejsze kawałki.
  9. 9. Do wywaru (około 600ml) dodajemy mięso z bażanta, kasztany, marchew, cebulę, pokrojone w cienkie plasterki chilli oraz ziarenka pieprzu i świeżo startą gałkę muszkatołową.
  10. 10. Całość dusimy na małym ogniu przez około 30 minut.
  11. 11. Dodajemy porto.
  12. 12. Odstawiamy zupę do ostygnięcia, a następnie usuwamy z niej marchew oraz chilli.
  13. 13. Miksujemy zupę.
  14. 14. Gotową zupę doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową oraz dekorujemy crème fraiche.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Rodzaj głównego składnika: orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.3