Kasztanowa zupa z bażanta

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udo z bażanta  g  x  kcal = 0 kcal
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Crème fraîche  g  x   kcal =  kcal
Porto  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kasztanowa zupa z bażanta
  1. 1. Opłukane mięso z bażanta zalej zimną wodą i gotuj przez około 2-3 godziny.
  2. 2. Łupinki kasztanów nacinamy na krzyż.
  3. 3. Gotujemy kasztany w wodzie przez około 20-25 minut, aż łupinki popękają.
  4. 4. Studzimy kasztany, a następnie za pomocą noża zdejmujemy z nich skórki.
  5. 5. Miąższ kasztanów drobno siekamy.
  6. 6. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w plasterki.
  7. 7. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w cienkie półplasterki i podsmażamy na oleju.
  8. 8. Z ugotowanego wywaru wyławiamy mięso i kroimy je na mniejsze kawałki.
  9. 9. Do wywaru (około 600ml) dodajemy mięso z bażanta, kasztany, marchew, cebulę, pokrojone w cienkie plasterki chilli oraz ziarenka pieprzu i świeżo startą gałkę muszkatołową.
  10. 10. Całość dusimy na małym ogniu przez około 30 minut.
  11. 11. Dodajemy porto.
  12. 12. Odstawiamy zupę do ostygnięcia, a następnie usuwamy z niej marchew oraz chilli.
  13. 13. Miksujemy zupę.
  14. 14. Gotową zupę doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową oraz dekorujemy crème fraiche.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Rodzaj głównego składnika: orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.95