Zupa pomidorowo-szpinakowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa pomidorowo-szpinakowa
  1. 1. Seler drobno kroimy.
  2. 2. Czosnek i cebulę siekamy.
  3. 3. Pomidory sparzamy i obieramy zer skórki.
  4. 4. Szpinak płuczemy i siekamy.
  5. 5. Rozgrzej olej w garnku i podsamż czosnek, cebulę i seler.
  6. 6. Dopraw tymiankiem, oregano i wymieszaj.
  7. 7. Dodaj drobno pokrojone pomidory, bulion warzywny, posiekaną bazylię i szpinak.
  8. 8. Doprowadź zupę do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
  9. 9. Zmniejsz ogień i gotuj 15-20 minut.
  10. 10. Dodaj ocet balsamiczny i świeżo zmielony czarny pieprz.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.595