Pieczeń z jelenia myśliwska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.2
10
Średnia 3.2 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa z dzika  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Chrzan tarty  g  x   kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z jelenia myśliwska
  1. 1. Przygotowujemy marynatę z octu, wina, skórki z cytryny, czterech ziaren jałowca i goździków. Wszystko razem zagotowujemy.
  2. 2. Mięso oczyszczamy z błon, myjemy, mocno wygniatamy ręką, wkładamy do głębokiego naczynia i zalewamy przestudzoną marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni.
  3. 3. Po wyjęciu z marynaty mięso płuczemy, oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i pozostałym jałowcem. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.
  4. 4. Rumienimy mięso ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu, przekładamy do rondla, skrapiamy marynatą, oprószamy lekko mąką i dusimy pod przykryciem ok. 1,5 godziny. Podczas duszenia często skrapiamy marynatą.
  5. 5. Pod koniec duszenia dodajemy do mięsa pokrojone w paski pieczarki i plasterki kiełbasy.
  6. 6. Miękkie mięso kroimy plastry, układamy na ogrzanym półmisku i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
  7. 7. Ścieramy chleb razowy. Mieszamy go z resztą marynaty i chrzanem, a następnie dodajemy do sosu powstałego podczas pieczenia mięsa. Sos mieszamy, podgrzewamy i polewamy nim mięso.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna grzyby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.551