Pieczeń z jelenia myśliwska

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.2
10
Średnia 3.2 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa z dzika  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Chleb razowy  g  x   kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Chrzan tarty  g  x   kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń z jelenia myśliwska
  1. 1. Przygotowujemy marynatę z octu, wina, skórki z cytryny, czterech ziaren jałowca i goździków. Wszystko razem zagotowujemy.
  2. 2. Mięso oczyszczamy z błon, myjemy, mocno wygniatamy ręką, wkładamy do głębokiego naczynia i zalewamy przestudzoną marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni.
  3. 3. Po wyjęciu z marynaty mięso płuczemy, oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i pozostałym jałowcem. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.
  4. 4. Rumienimy mięso ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu, przekładamy do rondla, skrapiamy marynatą, oprószamy lekko mąką i dusimy pod przykryciem ok. 1,5 godziny. Podczas duszenia często skrapiamy marynatą.
  5. 5. Pod koniec duszenia dodajemy do mięsa pokrojone w paski pieczarki i plasterki kiełbasy.
  6. 6. Miękkie mięso kroimy plastry, układamy na ogrzanym półmisku i pozostawiamy w ciepłym miejscu.
  7. 7. Ścieramy chleb razowy. Mieszamy go z resztą marynaty i chrzanem, a następnie dodajemy do sosu powstałego podczas pieczenia mięsa. Sos mieszamy, podgrzewamy i polewamy nim mięso.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna grzyby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.79