Kołacz migdałowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kołacz migdałowy
  1. 1. Dobrze wysuszone migdały bez łupin siekamy drobno, a następnie przesiewamy przez sito.
  2. 2. Do głębokiej miski wlewamy mleko, żółtka, jaja, roztopione masło, dodajemy cukier, skór­kę z cytryny oraz sól.
  3. 3. Całość ubijamy trzepaczką.
  4. 4. Gdy masa się spieni dodajemy wyrośnięte drożdże, mą­kę i migdały.
  5. 5. Ciasto wyrabiamy podobnie jak ciasto na bułki. Jeśli będzie za rzadkie, dodajemy niewielką ilość mąki.
  6. 6. Po dokładnym wymie­szaniu, pozostawiamy ciasto, aby wyrosło.
  7. 7. Wyrośnięte ciasto smarujemy jajem i wstawiamy na godzinę do piekarnika.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.349