Ciasto czekoladowo-wiśniowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wiśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Likier wiśniowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto czekoladowo-wiśniowe
  1. 1. Myjemy i drylujemy wiśnie.
  2. 2. Obie czekolady oraz migdały drobno siekamy.
  3. 3. 150g miękkiego masła dokładnie ucieramy z cukrem, tak, aby powstała gładka masa.
  4. 4. Ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku i stopniowo wsypujemy czekoladę oraz migdały.
  5. 5. Mieszamy 50g bułki tartej z likierem, a następnie łączymy z ciastem. Dodajemy skórki owocowe oraz przyprawy.
  6. 6. Pozostałą ilością masła i bułki tartej dokładnie smarujemy i obsypujemy tortownicę.
  7. 7. Przekładamy do niej przygotowane ciasto, wyrównujemy powierzchnię i układamy na niej wiśnie.
  8. 8. Wstawiamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do około 190°C i pieczemy przez 45-50 minut.
  9. 9. Ostudzone ciasto przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka orzechy owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.72