Ciasto czekoladowo-wiśniowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wiśnia  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Mielone migdały  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Likier wiśniowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto czekoladowo-wiśniowe
  1. 1. Myjemy i drylujemy wiśnie.
  2. 2. Obie czekolady oraz migdały drobno siekamy.
  3. 3. 150g miękkiego masła dokładnie ucieramy z cukrem, tak, aby powstała gładka masa.
  4. 4. Ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku i stopniowo wsypujemy czekoladę oraz migdały.
  5. 5. Mieszamy 50g bułki tartej z likierem, a następnie łączymy z ciastem. Dodajemy skórki owocowe oraz przyprawy.
  6. 6. Pozostałą ilością masła i bułki tartej dokładnie smarujemy i obsypujemy tortownicę.
  7. 7. Przekładamy do niej przygotowane ciasto, wyrównujemy powierzchnię i układamy na niej wiśnie.
  8. 8. Wstawiamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do około 190°C i pieczemy przez 45-50 minut.
  9. 9. Ostudzone ciasto przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka orzechy owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.907