Lody porzeczkowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Porzeczki czarne  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Sok pomarańczowy  g  x   kcal =  kcal
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lody porzeczkowe
  1. 1. Dokładnie myjemy owoce pod zimną, bieżącą wodą i osuszamy je.
  2. 2. Do 250g porzeczek dodajemy 70g cukru oraz sok pomarańczowy, całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
  3. 3. Ubijamy śmietanę, a następnie stopniowo dodajemy do niej masę porzeczkową i mieszamy.
  4. 4. Przekładamy do około półlitrowej miski, wyrównujemy powierzchnię i przykrywamy folią. Wstawiamy do zamrażalnika i zamrażamy lody.
  5. 5. Przekładamy lody do pucharków. Każdą porcję dekorujemy bitą śmietaną i pozostałymi porzeczkami.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.426