Kurczęta po polsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczęta po polsku
  1. 1. Kurczaki oczyszczamy, oprawiamy (przy patroszeniu oddzielamy wątróbkę i żołądek) i starannie płuczemy.
  2. 2. Na godzinę przed pieczeniem mięso solimy.
  3. 3. Przyrządzamy nadzienie. W tym celu moczymy bułkę w mleku, po czym ją odciskamy.
  4. 4. Mielimy wątróbkę i żołądek.
  5. 5. Ucieramy 7dkg masła z żółtkami, dodając je pojedynczo.
  6. 6. Dodajemy bułkę tartą i rozcieramy wszystko razem.
  7. 7. Dodajemy sól i pieprz oraz zielony koperek.
  8. 8. Ubijamy pianę z białek i mieszamy ją z nadzieniem.
  9. 9. Gotowym nadzieniem faszerujemy kurczęta i zszywamy ich skórę.
  10. 10. W brytfannie rozgrzewamy pozostałą część masła i smalec.
  11. 11. Kurczęta układamy ciasno w brytfannie, jedno koło drugiego i polewamy rozgrzanym wcześniej tłuszczem.
  12. 12. Pieczemy w temp. 240°C przez 45 minut, polewając sosem powstałym podczas pieczenia.
  13. 13. Upieczone kurczęta kroimy na pół i układamy na długim półmisku.
  14. 14. Pozostały sos podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.897