Kurczęta po polsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczęta po polsku
  1. 1. Kurczaki oczyszczamy, oprawiamy (przy patroszeniu oddzielamy wątróbkę i żołądek) i starannie płuczemy.
  2. 2. Na godzinę przed pieczeniem mięso solimy.
  3. 3. Przyrządzamy nadzienie. W tym celu moczymy bułkę w mleku, po czym ją odciskamy.
  4. 4. Mielimy wątróbkę i żołądek.
  5. 5. Ucieramy 7dkg masła z żółtkami, dodając je pojedynczo.
  6. 6. Dodajemy bułkę tartą i rozcieramy wszystko razem.
  7. 7. Dodajemy sól i pieprz oraz zielony koperek.
  8. 8. Ubijamy pianę z białek i mieszamy ją z nadzieniem.
  9. 9. Gotowym nadzieniem faszerujemy kurczęta i zszywamy ich skórę.
  10. 10. W brytfannie rozgrzewamy pozostałą część masła i smalec.
  11. 11. Kurczęta układamy ciasno w brytfannie, jedno koło drugiego i polewamy rozgrzanym wcześniej tłuszczem.
  12. 12. Pieczemy w temp. 240°C przez 45 minut, polewając sosem powstałym podczas pieczenia.
  13. 13. Upieczone kurczęta kroimy na pół i układamy na długim półmisku.
  14. 14. Pozostały sos podajemy w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób jajka
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.767