Rolada z cappuccino

Rolada z cappuccino
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cappuccino  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z cappuccino
  1. 1. Oddzielamy białka od żółtek.
    Oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Białka ubijamy na sztywną pianę, podczas ubijania dodajemy szczyptę soli oraz cukier.
  3. 3. Dodajemy kolejno żółtko, łyżkę zimnej wody, kolejne żółtko, łyżkę zimnej wody i ostatnie żółtko. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
  4. 4. Dodajemy obie mąki oraz proszek do pieczenia, mieszamy.
  5. 5. Prostokątną blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a następnie przelewamy do niej ciasto.
  6. 6. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do około 180°C i pieczemy przez 15-20 minut.
  7. 7. Po zdjęciu z blachy, gorący biszkopt odklejamy od papieru do pieczenia i p0rzekładamy na czystą ściereczkę.
  8. 8. Zwijamy ciasto w rulon, razem ze ściereczką. Pozostawiamy do ostygnięcia.
  9. 9. Żelatynę mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody, lekko podgrzewamy, aby żelatyna się rozpuściła.
  10. 10. Ubijamy śmietanę.
  11. 11. Do śmietany dodajemy cappuccino i cukier puder. Dokładnie mieszamy.
  12. 12. Do kremu cappuccino dodajemy żelatynę i mieszamy.
  13. 13. Rozwijamy biszkopt, usuwamy ściereczkę i smarujemy go masą cappuccino. Zwijamy ciasto.
  14. 14. Powierzchnię rolady dekorujemy lukrem.
  15. 15. Ciasto wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.814