Rolada z cappuccino

Rolada z cappuccino
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cappuccino  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z cappuccino
  1. 1. Oddzielamy białka od żółtek.
    Oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Białka ubijamy na sztywną pianę, podczas ubijania dodajemy szczyptę soli oraz cukier.
  3. 3. Dodajemy kolejno żółtko, łyżkę zimnej wody, kolejne żółtko, łyżkę zimnej wody i ostatnie żółtko. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
  4. 4. Dodajemy obie mąki oraz proszek do pieczenia, mieszamy.
  5. 5. Prostokątną blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a następnie przelewamy do niej ciasto.
  6. 6. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do około 180°C i pieczemy przez 15-20 minut.
  7. 7. Po zdjęciu z blachy, gorący biszkopt odklejamy od papieru do pieczenia i p0rzekładamy na czystą ściereczkę.
  8. 8. Zwijamy ciasto w rulon, razem ze ściereczką. Pozostawiamy do ostygnięcia.
  9. 9. Żelatynę mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody, lekko podgrzewamy, aby żelatyna się rozpuściła.
  10. 10. Ubijamy śmietanę.
  11. 11. Do śmietany dodajemy cappuccino i cukier puder. Dokładnie mieszamy.
  12. 12. Do kremu cappuccino dodajemy żelatynę i mieszamy.
  13. 13. Rozwijamy biszkopt, usuwamy ściereczkę i smarujemy go masą cappuccino. Zwijamy ciasto.
  14. 14. Powierzchnię rolady dekorujemy lukrem.
  15. 15. Ciasto wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.809