Tort z czekoladą i kasztanami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Marmolada morelowa  g  x   kcal =  kcal
Lukier czekoladowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort z czekoladą i kasztanami
  1. 1. Cukier ucieramy z żółtkami.
  2. 2. Kasztany gotujemy w wodzie, obieramy starannie z łupin, mielimy w maszynce, przecieramy przez sito i dodajemy do żółtek.
  3. 3. Do ciasta dodajemy stopioną cze­koladę, startą skórkę z cytryny, sok z cytryny i rum.
  4. 4. Kiedy ciasto będzie dobrze roztarte, mieszamy je lek­ko z ubitą pianą, wkładamy do wysma­rowanej formy i pieczemy.
  5. 5. Kiedy ciasto ostygnie, przecinamy je na pół, przekładamy marmoladą i polewamy lukrem czekoladowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.942