Marmolada z głogu (hecze-pecze)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Głóg  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marmolada z głogu (hecze-pecze)
  1. 1. Owoce głogu rozcinamy na pół i oczyszczamy z ziarenek oraz włosków.
  2. 2. Wkładamy owoce do miski, przykrywamy talerzem i wstawiamy do ciepłego piekarnika na całą noc.
  3. 3. Wlewamy do garnka odrobinę wody. Całość gotujemy, starannie mieszając, aby się nie przypaliło.
  4. 4. Miękki głóg przecieramy przez sito.
  5. 5. Dodajemy cukier i smażymy aż masa zrobi się gęsta.
  6. 6. Przekładamy marmoladę do słoja.
  7. 7. Marmolada w trakcie przechowywania nie powinna zmienić koloru. Po tygodniu należy sprawdzić, czy nie pojawiła się pleśń.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
zapraszam na mojego bloga z przepisami dla cukrzyków: http://www.slodziutkamama.blogspot.com/
Plastikowa miska w mikrofali?:D
Przede wszystkim na pewno nie kupować w hipermarketach, nie wiadomo jak długo to mięso tam ...
MAGNEZ W TABLETKACH jest NAJLEPSZY ! Nie drogi ! I skuteczny !
banan ? czekolada najbardziej mi odpowiada a ile nawet kalorii jest w niej dlatego NIE nie ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.264