Marmolada z głogu (hecze-pecze)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Głóg  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marmolada z głogu (hecze-pecze)
  1. 1. Owoce głogu rozcinamy na pół i oczyszczamy z ziarenek oraz włosków.
  2. 2. Wkładamy owoce do miski, przykrywamy talerzem i wstawiamy do ciepłego piekarnika na całą noc.
  3. 3. Wlewamy do garnka odrobinę wody. Całość gotujemy, starannie mieszając, aby się nie przypaliło.
  4. 4. Miękki głóg przecieramy przez sito.
  5. 5. Dodajemy cukier i smażymy aż masa zrobi się gęsta.
  6. 6. Przekładamy marmoladę do słoja.
  7. 7. Marmolada w trakcie przechowywania nie powinna zmienić koloru. Po tygodniu należy sprawdzić, czy nie pojawiła się pleśń.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.207