Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.88
17
Średnia 2.88 / 5 (17 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Antrykot wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Wywar warzywny  g  x   kcal =  kcal
Tłuszcz kurzy  g  x  kcal = 0 kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz po węgiersku
  1. 1. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy a następnie kroimy w średnią kostkę.
    Mięso dokładnie myjemy, osuszamy a następnie kroimy w średnią kostkę.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek.
  3. 3. Kolejno dodajemy pokrojone mięso i dusimy pod przykryciem.
  4. 4. Przyprawiamy mięso liściem laurowym, zielem angielskim oraz majerankiem i dusimy około 30 min.
  5. 5. Obrane i pokrojone pieczarki z papryką podsmażamy na drugiej patelni a następnie dodajemy do mięsa i całość mieszamy.
  6. 6. Lekko podgrzany wywar warzywny przelewamy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
  7. 7. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy i dusimy kolejne 10 minut. Jeśli sos będzie za rzadki, można dodać łyżkę mąki aby zagęścić. Gulasz podajemy w głębokim talerzu udekorowanym listkiem laurowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Duszenie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.935