Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.88
17
Średnia 2.88 / 5 (17 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Antrykot wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Wywar warzywny  g  x   kcal =  kcal
Tłuszcz kurzy  g  x  kcal = 0 kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz po węgiersku
  1. 1. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy a następnie kroimy w średnią kostkę.
    Mięso dokładnie myjemy, osuszamy a następnie kroimy w średnią kostkę.
  2. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek.
  3. 3. Kolejno dodajemy pokrojone mięso i dusimy pod przykryciem.
  4. 4. Przyprawiamy mięso liściem laurowym, zielem angielskim oraz majerankiem i dusimy około 30 min.
  5. 5. Obrane i pokrojone pieczarki z papryką podsmażamy na drugiej patelni a następnie dodajemy do mięsa i całość mieszamy.
  6. 6. Lekko podgrzany wywar warzywny przelewamy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
  7. 7. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy i dusimy kolejne 10 minut. Jeśli sos będzie za rzadki, można dodać łyżkę mąki aby zagęścić. Gulasz podajemy w głębokim talerzu udekorowanym listkiem laurowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia węgierska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Metody przygotowania: Duszenie
Złożoność przepisu: prosty
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.791