Krem herbaciany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Herbata  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krem herbaciany
  1. 1. Gotujemy gotujemy mleko z wanilią i zaparzamy nim herbatę.
  2. 2. Pozostawiamy na chwilę, aby nabrało aromatu.
  3. 3. Oddzielnie w garnku ubijamy żółtka z cukrem, wlewamy do nich przecedzoną herbatę. Gotujemy, aż masa zgęstnieje.
  4. 4. Dodajemy żelatynę, mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
  5. 5. Ubijamy kremową śmietankę na sztywną pianę.
  6. 6. Ostudzoną masę mieszamy z rumem i ubitą śmietanką.
  7. 7. Wszystko wykładamy do formy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
wh0cd717195 trazodone tablets Buy Propecia
wh0cd424996 ACYCLOVIR LOWEST PRICE
wh0cd424990 prednisolone by mail
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.404