Krem karmelowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krem karmelowy
  1. 1. Żółtka ubijamy z 12 dkg cukru, aż masa zbieleje. Mieszamy ją z 250 ml zwykłej śmie­tany.
  2. 2. Żółtka gotujemy i mieszamy do momentu, aż się zetną i masa będzie miała konsystencję sosu.
  3. 3. Oddzielnie w garnku wsypujemy cukier (12dkg) i mieszamy metalową łyżką. Gdy nabierze złota­wego koloru, wlewamy 250 ml zwykłej śmietany.
  4. 4. Wszystko razem gotujemy, wkładamy (namoczoną w zimnej wodzie) żelatynę.
  5. 5. Gdy się rozpuści mieszamy ją z żółtkami. Pozostawiamy do ostygnięcia.
  6. 6. Ubijamy kremową śmietankę na sztywną pianę, mieszamy z ostudzonymi żółtkami.
  7. 7. Całość wkładamy do odpowiedniej formy.
  8. 8. Pozostawiamy w chłodnym miejscu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.664