Konfitura z dyni

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konfitura z dyni
  1. 1. Dynię dokładnie myjemy, kroimy nożem na części, obieramy i usuwamy miąższ.
  2. 2. Łyżeczką do melona/arbuza wycinamy z dyni kuleczki.
  3. 3. Powinnyśmy otrzymać ok. 1kg kuleczek.
  4. 4. Gotujemy 1 l wody z octem.
  5. 5. Dodajemy kuleczki z dyni i przyprawy.
  6. 6. Dynię gotujemy do momentu, aż stanie się miękka.
  7. 7. Ugotowaną dynię kładziemy na sito i pozostawiamy, żeby obciekła.
  8. 8. Gotujemy cukier z 0,75 l wody i połową laski wanilii.
  9. 9. Dodajemy dynię i wolno gotujemy. Dynia musi stać się przezroczysta.
  10. 10. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, po czym gotujemy jeszcze przez chwilę. Całość pozostawiamy do wystudzenia.
  11. 11. Przekładamy dynię do słoików i szczelnie zamykamy.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
wh0cd120056 link
wh0cd109027 tadalafil sildenafil synthroid
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.148