Befsztyk po angielsku

Befsztyk po angielsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.14
7
Średnia 2.14 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do mięsa czerwonego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Befsztyk po angielsku
  1. 1. Opłukaną polędwicę nacieramy przyprawą do mięsa czerwonego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 2-3 dni.
    Opłukaną polędwicę nacieramy przyprawą do mięsa czerwonego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 2-3 dni.
  2. 2. Oczyszczamy mięso ze ścięgien i błon.
  3. 3. Polędwicę kroimy na równe porcje, każdy befsztyk lekko rozbijamy tłuczkiem.
  4. 4. Bezpośrednio przed smażeniem oprószamy mięso solą i mąką.
  5. 5. Na patelni rozgrzewamy smalec, na silnym ogniu smażymy befsztyki z obu stron tak, aby wewnątrz pozostały różowe.
  6. 6. Do pozostałego po smażeniu tłuszczu dodajemy masło i lekko je zarumieniamy. Podlewamy sos odrobiną wody, całość zagotowujemy.
  7. 7. Polewamy befsztyki sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia angielska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd592459 revia rimonabant acomplia buy sildalis amoxicillin albuterol
wh0cd560494 tadalafil buy seroquel allopurinol
wh0cd327636 revia stromectol buy prednisolone
wh0cd583364 tetracycline
wh0cd496565 valtrex 500mg
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.715