Befsztyk po angielsku

Befsztyk po angielsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.14
7
Średnia 2.14 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do mięsa czerwonego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Befsztyk po angielsku
  1. 1. Opłukaną polędwicę nacieramy przyprawą do mięsa czerwonego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 2-3 dni.
    Opłukaną polędwicę nacieramy przyprawą do mięsa czerwonego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 2-3 dni.
  2. 2. Oczyszczamy mięso ze ścięgien i błon.
  3. 3. Polędwicę kroimy na równe porcje, każdy befsztyk lekko rozbijamy tłuczkiem.
  4. 4. Bezpośrednio przed smażeniem oprószamy mięso solą i mąką.
  5. 5. Na patelni rozgrzewamy smalec, na silnym ogniu smażymy befsztyki z obu stron tak, aby wewnątrz pozostały różowe.
  6. 6. Do pozostałego po smażeniu tłuszczu dodajemy masło i lekko je zarumieniamy. Podlewamy sos odrobiną wody, całość zagotowujemy.
  7. 7. Polewamy befsztyki sosem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia angielska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.737