Murzynki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Lukier czekoladowy  g  x   kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Murzynki
  1. 1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury ok. 200°C.
  2. 2. Blachę wykładamy białym pergaminem, na którym przy pomocy szklanki rysujemy małe kółeczka.
  3. 3. Z mąki, 12dkg cukru i jaj wyrabiamy biszkoptowe ciasto.
  4. 4. Na odrysowane kółeczka nakładamy równe, okrągłe, wysokie babeczki i wstawiamy do pieca na ok. 20 minut.
  5. 5. Zdejmujemy ciastka z papieru i studzimy.
  6. 6. W każdym ciastku od płaskiej strony wydrążamy otwór, który napełniamy ubitą śmietaną, resztą cukru i wanilią.
  7. 7. Sklejamy ze sobą po dwa ciastka, maczamy w rozgrzanym lukrze i obsuszamy na kratce.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.609