Zrazy po węgiersku

Zrazy po węgiersku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.8
5
Średnia 1.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Antrykot wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan suszony  g  x   kcal =  kcal
Czosnek granulowany  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lubczyk ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula suszona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy po węgiersku
  1. 1. Mięso na zrazy nacieramy mieszanką suszonych warzyw (cebula suszona, chrzan suszony, czosnek granulowany i lubczyk ogrodowy), a następnie mięso zawijamy w folię i marynujemy w lodówce przez kilka dni.
    Mięso na zrazy nacieramy mieszanką suszonych warzyw (cebula suszona, chrzan suszony, czosnek granulowany i lubczyk ogrodowy), a następnie mięso zawijamy w folię i marynujemy w lodówce przez kilka dni.
  2. 2. Mięso oczyszczamy z warzyw i przypraw, dzielimy na zrazy jednakowej wielkości, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, oprószamy papryką i mąką.
  3. 3. Zrazy zrumieniamy na silnie rozgrzanym smalcu z obu stron i przekładamy do rondla.
  4. 4. Cebulę kroimy, lekko zrumieniamy na maśle i dodajemy do mięsa.
  5. 5. Dolewamy trochę wody i dusimy powoli pod przykryciem przez około 4 godziny do momentu aż mięso będzie miękkie.
  6. 6. Przygotowujemy zaprawę z pozostałej mąki i śmietany, mieszamy je dokładnie w oddzielnym kubku i łączymy z sosem powstałym przy duszeniu. Dodajemy sól, pieprz i przecier pomidorowy.
  7. 7. Mięso podduszamy w sosie przez około 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Złożoność przepisu: prosty
Kuchnie świata:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd592459 revia rimonabant acomplia buy sildalis amoxicillin albuterol
wh0cd560494 tadalafil buy seroquel allopurinol
wh0cd327636 revia stromectol buy prednisolone
wh0cd583364 tetracycline
wh0cd496565 valtrex 500mg
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.748