Zrazy po węgiersku

Zrazy po węgiersku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.8
5
Średnia 1.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Antrykot wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan suszony  g  x   kcal =  kcal
Czosnek granulowany  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lubczyk ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula suszona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy po węgiersku
  1. 1. Mięso na zrazy nacieramy mieszanką suszonych warzyw (cebula suszona, chrzan suszony, czosnek granulowany i lubczyk ogrodowy), a następnie mięso zawijamy w folię i marynujemy w lodówce przez kilka dni.
    Mięso na zrazy nacieramy mieszanką suszonych warzyw (cebula suszona, chrzan suszony, czosnek granulowany i lubczyk ogrodowy), a następnie mięso zawijamy w folię i marynujemy w lodówce przez kilka dni.
  2. 2. Mięso oczyszczamy z warzyw i przypraw, dzielimy na zrazy jednakowej wielkości, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, oprószamy papryką i mąką.
  3. 3. Zrazy zrumieniamy na silnie rozgrzanym smalcu z obu stron i przekładamy do rondla.
  4. 4. Cebulę kroimy, lekko zrumieniamy na maśle i dodajemy do mięsa.
  5. 5. Dolewamy trochę wody i dusimy powoli pod przykryciem przez około 4 godziny do momentu aż mięso będzie miękkie.
  6. 6. Przygotowujemy zaprawę z pozostałej mąki i śmietany, mieszamy je dokładnie w oddzielnym kubku i łączymy z sosem powstałym przy duszeniu. Dodajemy sól, pieprz i przecier pomidorowy.
  7. 7. Mięso podduszamy w sosie przez około 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Złożoność przepisu: prosty
Kuchnie świata:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.889