Zrazy po węgiersku

Zrazy po węgiersku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1.8
5
Średnia 1.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Antrykot wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan suszony  g  x   kcal =  kcal
Czosnek granulowany  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Lubczyk ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cebula suszona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy po węgiersku
  1. 1. Mięso na zrazy nacieramy mieszanką suszonych warzyw (cebula suszona, chrzan suszony, czosnek granulowany i lubczyk ogrodowy), a następnie mięso zawijamy w folię i marynujemy w lodówce przez kilka dni.
    Mięso na zrazy nacieramy mieszanką suszonych warzyw (cebula suszona, chrzan suszony, czosnek granulowany i lubczyk ogrodowy), a następnie mięso zawijamy w folię i marynujemy w lodówce przez kilka dni.
  2. 2. Mięso oczyszczamy z warzyw i przypraw, dzielimy na zrazy jednakowej wielkości, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, oprószamy papryką i mąką.
  3. 3. Zrazy zrumieniamy na silnie rozgrzanym smalcu z obu stron i przekładamy do rondla.
  4. 4. Cebulę kroimy, lekko zrumieniamy na maśle i dodajemy do mięsa.
  5. 5. Dolewamy trochę wody i dusimy powoli pod przykryciem przez około 4 godziny do momentu aż mięso będzie miękkie.
  6. 6. Przygotowujemy zaprawę z pozostałej mąki i śmietany, mieszamy je dokładnie w oddzielnym kubku i łączymy z sosem powstałym przy duszeniu. Dodajemy sól, pieprz i przecier pomidorowy.
  7. 7. Mięso podduszamy w sosie przez około 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Złożoność przepisu: prosty
Kuchnie świata:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.337