Ptysie z kremem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ptysie z kremem
  1. 1. W rondlu mieszamy 3 żółtka z mlekiem, dodajemy 1dkg mąki, 1dkg masła, wanilię i gotujemy aż zgęstnieje. Od czasu do czasu mieszamy.
  2. 2. Z 3 białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy ją do gorącego kremu.
  3. 3. Do 10dkg masła rozpuszczonego w rondlu, dodajemy wodę i gotując wsypujemy 12dkg mąki.
  4. 4. Gdy całość przestygnie dodajemy pojedynczo 3 jaja, szczyptę soli i 2 żółtka.
  5. 5. Ciasto pozostawiamy na 1 godzinę w chłodnym miejscu.
  6. 6. Gdy stężeje formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego.
  7. 7. Każde ciastko smarujemy jajem i pieczemy w wysokiej temperaturze.
  8. 8. Gdy ptysie ostygną, przecinamy je w połowie i nadziewamy wcześniej przygotowanym kremem.
  9. 9. Ptysie posypujemy cukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934638 fluoxetine by mail buy celexa propecia
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.047