Rachatłukum

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mąka ryżowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z ananasa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rachatłukum
  1. 1. Cukier gotujemy z wodą.
  2. 2. Gdy syrop zgęstnieje dodajemy sok wyciśnięty z połówki cytryny.
  3. 3. Do mąki wlewamy 0,5 szklanki wody i dokładnie ją rozrabiamy.
  4. 4. Do syropu, cały czas mieszając, dolewamy rozrobioną mąkę. Powstałe ciasto powinno być przezroczyste.
  5. 5. Dodajemy sok ananasowy, mieszamy.
  6. 6. Ciasto przekładamy na stolnicę i rozwałkowujemy, powstały placek powinien mieć grubość palca.
  7. 7. Placek posypujemy cukrem pudrem i kroimy w równe kostki.
  8. 8. Kawałki ciasta przekładamy na natłuszczoną blachę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 100°C i podsuszamy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.668