Tort z orzechów laskowych

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech laskowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Konfitura ananasowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort z orzechów laskowych
  1. 1. Orzechy(17dkg) obieramy z łupin, siekamy i zrumieniamy na maśle.
  2. 2. Przesiewamy na stolnicę mąkę, łączymy ją z masłem, dodajemy cukier i zmie­lone orzechy(6dkg).
  3. 3. Zagniatamy ciasto i zostawiamy na godzinę, aby stężało.
  4. 4. Dzielimy je na 4 równe części i pieczemy 4 blaty.
  5. 5. Kiedy blaty się upieką i przestygną, przekładamy je bitą śmietaną z cukrem(6dkg) i startą wanilią.
  6. 6. Polewamy polewą czekoladową, a boki obkładamy przygotowanymi wcześniej orzechami.
  7. 7. Wierzch przybieramy posiekanymi pistacjami, a na środku układamy z konfitury rozetę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.605