Pieczeń kasztelańska z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń kasztelańska z sarny
  1. 1. Zagotowujemy wodę z octem, obranymi, pokrojonymi w talarki warzywami (5dkg marchwi, 5dkg pietruszki, 5dkg selera i 10dkg cebuli). Dodajemy ziarenka pieprzu, liść laurowy, majeranek oraz szczyptę soli. Marynatę studzimy.
  2. 2. Mięso myjemy, odsączamy z nadmiaru wody, wkładamy do ceramicznego naczynia i zalewamy marynatą. Przykrywamy i odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce.
  3. 3. Po wyjęciu z zalewy mięso osuszamy.
  4. 4. Pozostałą marchew i pietruszkę myjemy, obieramy, kroimy w cienkie paski i szpikujemy nimi mięso.
  5. 5. Mięso solimy, oprószamy pieprzem oraz mąką i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
  6. 6. Całość posypujemy obraną i drobno pokrojoną cebulą.
  7. 7. Pieczemy do miękkości, skrapiając mięso początkowo wodą, a następnie wytwarzającym się sosem.
  8. 8. Miękkie mięso wyjmujemy z piekarnika i kroimy w poprzek włókien na równe porcje.
  9. 9. Przyrządzamy ze smalcu i mąki zasmażkę i doprawiamy nią sos. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wino, pieprz oraz sól do smaku i chwilę wszystko gotujemy.
  10. 10. Do naczynia z sosem wkładamy mięso i wszystko podgrzewamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.196