Pieczeń kasztelańska z sarny

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Udziec z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczeń kasztelańska z sarny
  1. 1. Zagotowujemy wodę z octem, obranymi, pokrojonymi w talarki warzywami (5dkg marchwi, 5dkg pietruszki, 5dkg selera i 10dkg cebuli). Dodajemy ziarenka pieprzu, liść laurowy, majeranek oraz szczyptę soli. Marynatę studzimy.
  2. 2. Mięso myjemy, odsączamy z nadmiaru wody, wkładamy do ceramicznego naczynia i zalewamy marynatą. Przykrywamy i odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce.
  3. 3. Po wyjęciu z zalewy mięso osuszamy.
  4. 4. Pozostałą marchew i pietruszkę myjemy, obieramy, kroimy w cienkie paski i szpikujemy nimi mięso.
  5. 5. Mięso solimy, oprószamy pieprzem oraz mąką i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
  6. 6. Całość posypujemy obraną i drobno pokrojoną cebulą.
  7. 7. Pieczemy do miękkości, skrapiając mięso początkowo wodą, a następnie wytwarzającym się sosem.
  8. 8. Miękkie mięso wyjmujemy z piekarnika i kroimy w poprzek włókien na równe porcje.
  9. 9. Przyrządzamy ze smalcu i mąki zasmażkę i doprawiamy nią sos. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wino, pieprz oraz sól do smaku i chwilę wszystko gotujemy.
  10. 10. Do naczynia z sosem wkładamy mięso i wszystko podgrzewamy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.994