Tutki migdałowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tutki migdałowe
  1. 1. Migdały drobno mielimy i przesiewamy.
  2. 2. Cukier, białka, migdały i przesianą mąkę ucieramy w misce przez co najmniej 0,5 godziny.
  3. 3. Ciasto kładziemy łyżeczką na wcześniej posmarowaną masłem blachę. Rozprowadzamy je tak, by miały kształt małych, bardzo cienkich placków.
  4. 4. Wstawiamy je do piekarnika i pieczemy temperaturze około 140°C.
  5. 5. Kiedy ciastka nabiorą żółtego koloru, podważamy je nożem, zdejmujemy z blachy, zwijamy w tutki i suszymy szybko na sicie.
  6. 6. Ostygnięte ciastka możemy napełnić bitą śmietaną z cukrem i wanilią.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.833