Duszona jagnięcina

Duszona jagnięcina
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
4
Średnia 2 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łopatka jagnięca  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszona jagnięcina
  1. 1. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na kawałki równiej wielkości.
    Mięso dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na kawałki równiej wielkości.
  2. 2. Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy mięso, liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalewamy szklaną przegotowanej wody i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
  3. 3. Obcinamy końcówki fasoli, dokładnie płuczemy i wrzucamy na gotującą się wodę. Ugotowaną na pół miękko odcedzamy na sicie.
  4. 4. Do mięsa dodajemy fasolę, drobno pokrojoną cebulę i dalej dusimy.
  5. 5. Dokładnie umyte jabłka kroimy na ćwiartki i wrzucamy do mięsa.
  6. 6. Kiedy już mięso będzie miękkie, wlewamy kieliszek wina, całość mieszamy i doprawiamy solą, bazylią oraz pieprzem. Dusimy, aż sos straci połowę objętości.
  7. 7. Jagnięcinę podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem, lub zawiniętą w placek pita.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia libańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Pieczenie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
czerwona łuskana soczewica, najlepszy znany mi sposób
połowa tabeli alpo pod reklamami albo pod bocznym menu - amatorszczyzna
Mortadela codzienna ~ Michał Gnat
Jak mozna truc ludzi takim gownem? Zeby dostali raka i jedli jeszcze wiecej chemii? Producenta ...
Serek jest przepyszny! :) Pasuje naprawdę praktycznie do wszystkiego. Najbardziej lubię robić z ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.78