Mocha "po szwajcarsku"

Mocha
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mocha "po szwajcarsku"
  1. 1. W średnim rondlu mieszamy cukier, kakao i sól.
    W średnim rondlu mieszamy cukier, kakao i sól.
  2. 2. Dodajemy wodę i mieszamy.
  3. 3. Gotujemy na średnim ogniu przez 2 minuty od zagotowania, ciągle mieszając.
  4. 4. Dolewamy mleko i cały czas mieszamy.
  5. 5. Całość podgrzewamy, ale nie zagotowujemy.
  6. 6. Zdejmujemy z ognia, dodajemy wanilię i kawę.
  7. 7. Ubijamy aż napój się spieni.
  8. 8. Przelewamy do szklanki i oprószamy kakao.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.408