Dżem śliwkowo-cynamonowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śliwka  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dżem śliwkowo-cynamonowy
  1. 1. Dokładnie myjemy śliwki, osuszamy je, a następnie usuwamy z nich pestki i kroimy w ćwiartki.
  2. 2. Przekładamy owoce do garnka, dodajemy pozostałe składniki i wlewamy ¾ szklanki wody.
  3. 3. Całość gotujemy na niewielkim ogniu. Często mieszając doprowadzamy do wrzenia, po czym dusimy na mniejszym ogniu aż dżem stanie się gęsty i ciemny, czyli przez około 1 godzinę.
  4. 4. Przygotowujemy 5-6 półlitrowych słoików z nakrętkami. Dokładnie je myjemy, sparzamy wrzącą wodą i osuszamy. Na dno dużego garnka wkładamy ściereczkę, wlewamy wodę i zagotowujemy ją.
  5. 5. Gotowy, gorący dżem przekładamy do słoików. Czystą ściereczką przecieramy brzegi słoików, a następnie dokładnie je zakręcamy.
  6. 6. Wstawiamy słoiki do garnka z wrzącą wodą i gotujemy przez 10 minut na małym ogniu.
  7. 7. Studzimy słoiki z dżemem, po czym przechowujemy je w chłodnym, zaciemnionym miejscu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.88