Zupa z sera pleśniowego

Zupa z sera pleśniowego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.6
5
Średnia 3.6 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Blue Stilton  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Wywar warzywny  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z sera pleśniowego
  1. 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w 3cm kostkę.
    Ziemniaki obieramy i kroimy w 3cm kostkę.
  2. 2. Obieramy cebule i czosnek i drobno siekamy.
  3. 3. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę. Często mieszamy.
  4. 4. Zmniejszamy ogień i dodajemy ziemniaki, czosnek oraz wywar warzywny. Całość przyprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Gotujemy zupę około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
  6. 6. Od sera odcinamy twardą skórkę i kruszymy go na małe kawałki tak, aby łatwiej się rozpuścił.
  7. 7. Odmierzamy pół szklanki zupy, wlewamy ją na rozgrzaną patelnię, po czym dodajemy śmietanę i ser. Całość gotujemy około 2 minuty na małym ogniu.
  8. 8. Gdy ser się rozpuści wlewamy mieszaninę do zupy i miksujemy.
  9. 9. Przelewamy zupę na talerze i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
  10. 10. 
  11. 11. Jeśli nie posiadasz sera Stilton możesz użyć dowolnego sera pleśniowego z niebieską pleśnią, który charakteryzuje się bardzo intensywnym smakiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia angielska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.788