Bajaderka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Herbatniki  g  x   kcal =  kcal
Biszkopty  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bajaderka
  1. 1. Ciastka kruszymy.
  2. 2. Rodzynki namaczamy w 1 łyżce rumu.
  3. 3. Mleko, cukier, masło i kakao zagotowujemy, mieszając i pozostawiamy aż ostygną.
  4. 4. Mieszamy otrzymaną masę z pokruszonymi ciastkami, powidłami i rumem.
  5. 5. Dodajemy rodzynki drobno pokrojone orzechy i część wiórków kokosowych.
  6. 6. Całość ugniatamy na jednolitą masę.
  7. 7. Z masy formujemy nieduże kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Możemy je również oprószyć kakaem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.747