Bajaderka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Herbatniki  g  x   kcal =  kcal
Biszkopty  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bajaderka
  1. 1. Ciastka kruszymy.
  2. 2. Rodzynki namaczamy w 1 łyżce rumu.
  3. 3. Mleko, cukier, masło i kakao zagotowujemy, mieszając i pozostawiamy aż ostygną.
  4. 4. Mieszamy otrzymaną masę z pokruszonymi ciastkami, powidłami i rumem.
  5. 5. Dodajemy rodzynki drobno pokrojone orzechy i część wiórków kokosowych.
  6. 6. Całość ugniatamy na jednolitą masę.
  7. 7. Z masy formujemy nieduże kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Możemy je również oprószyć kakaem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.936