Krucha krówka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mleko skondensowane słodzone  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krucha krówka
  1. 1. Do dużego garnka wsypujemy cukier, wlewamy mleko, mieszamy i zagotowujemy. Nieustannie mieszamy.
  2. 2. Ciągle gotując i mieszając wlewamy mleko skondensowane, dodajemy miękkie masło, miód i sól.
  3. 3. Gotujemy przez około 15 minut na średnim ogniu, cały czas mieszamy.
  4. 4. Przestawiamy garnek na najmniejszy palnik i gotujemy przez kolejne 30 minut. Nie zapominajmy o mieszaniu.
  5. 5. Gęstniejącą masę zestawiamy z kuchenki. Mieszamy jeszcze przez około minutę.
  6. 6. Przelewamy masę do prostokątnej formy na ciasto wyłożonej pergaminem.
  7. 7. Odstawiamy na kilka godzin do ostygnięcia i stężenia. W trakcie stygnięcia masy kroimy ją na mniejsze kawałki.
  8. 8. Gotowe krówki zawijamy w pergamin.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.641