Lody kawowe

Lody kawowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.36
11
Średnia 3.36 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kawa czarna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lody kawowe
  1. 1. Żółtka ucieramy z cukrem i 3 łyżkami śmietany.
    Żółtka ucieramy z cukrem i 3 łyżkami śmietany.
  2. 2. Pozostałą śmietanę zagotowujemy z laską wanilii.
  3. 3. Wlewamy powoli gorącą śmietanę do żółtek i mieszamy aż zgęstnieje.
  4. 4. Gotową masę odstawiamy w chłodne miejsce, aby ostygła.
  5. 5. Na końcu dodajemy kawę i mieszamy.
  6. 6. Przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika.
  7. 7. Podajemy dobrze zmrożone i dekorujemy listkami świeżej mięty.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.661