Lasagne bolognese

Lasagne bolognese
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.85
26
Średnia 3.85 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron lasagne  g  x  kcal =  kcal
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Sos pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Sos beszamelowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lasagne bolognese
  1. 1. Makaron lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 3-5 minut.
    Makaron lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 3-5 minut.
  2. 2. Ugotowane płaty układamy osobno na talerzu, aby się nie pozlepiały.
  3. 3. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  4. 4. Obraną i pokrojoną na drobno cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek, zmielone drobno mięso smażymy razem na średnim ogniu. Polewamy sosem pomidorowym i dusimy około 10 minut, cały czas mieszając.
  5. 5. Przygotowany sos beszamelowy podgrzewamy w garnuszku, dodajemy, przyprawy i doprowadzamy do wrzenia.
  6. 6. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy warstwami płaty makaronu, sos beszamelowy oraz mięso. Warstw makaronu powinno być minimum 3.
  7. 7. Na samym końcu powinien znaleźć się ser.
  8. 8. Lasagne pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180ºC, przez 20-30 minut .
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.757