Lasagne bolognese

Lasagne bolognese
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
25
Średnia 3.88 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron lasagne  g  x  kcal =  kcal
Łopatka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Sos pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Sos beszamelowy  g  x   kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lasagne bolognese
  1. 1. Makaron lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 3-5 minut.
    Makaron lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 3-5 minut.
  2. 2. Ugotowane płaty układamy osobno na talerzu, aby się nie pozlepiały.
  3. 3. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
  4. 4. Obraną i pokrojoną na drobno cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek, zmielone drobno mięso smażymy razem na średnim ogniu. Polewamy sosem pomidorowym i dusimy około 10 minut, cały czas mieszając.
  5. 5. Przygotowany sos beszamelowy podgrzewamy w garnuszku, dodajemy, przyprawy i doprowadzamy do wrzenia.
  6. 6. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy warstwami płaty makaronu, sos beszamelowy oraz mięso. Warstw makaronu powinno być minimum 3.
  7. 7. Na samym końcu powinien znaleźć się ser.
  8. 8. Lasagne pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180ºC, przez 20-30 minut .
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.741