Potrawka z wołowiny z warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bulion wołowy  g  x   kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 2000 (razowa)  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek w proszku  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z wołowiny z warzywami
  1. 1. Mięso wołowe mielimy, zlepiamy w małe małe kulki i podsmażamy na maśle rozgrzanym na patelni.
  2. 2. Odlewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i smażymy przez minutę.
  3. 3. Zalewamy mięso z cebulą wrzącą wodą i razem z powstałym bulionem przekłady je do garnka.
  4. 4. Do wołowiny dodajemy pokrojone w kostkę pozostałe warzywa i przyprawiamy do smaku.
  5. 5. Garnek przykrywamy pokrywką i dusimy potrawkę na małym ogniu przez 15 minut, aż warzywa zmiękną.
  6. 6. Wino mieszamy z mąką w słoiku, potrząsamy nim kilka razy, po czym zalewamy mięso.
  7. 7. Całość mieszamy i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina ziemniaki
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.711