Udziec sarni pieczony w cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Udziec z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udziec sarni pieczony w cieście
  1. 1. Przygotowujemy zalewę, wodę gotujemy z przyprawami, octem i schładzamy.
  2. 2. Mięso myjemy, odsączamy z wody, wkładamy do naczynia, wlewamy schłodzoną zalewę i wstawiamy do chłodnego miejsca na 3-4 dni. W tym czasie mięso kilkakrotnie obracamy, aby się równomiernie zamarynowało.
  3. 3. Po wyjęciu z zalewy mięso odsączamy, nacieramy mieszanką soli, roztartego czosnku, zmiażdżonych goździków, pieprzu oraz kolendry i pozostawiamy pod przykryciem w chłodnym miejscu na 12 godzin.
  4. 4. Przygotowujemy ciasto, mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy sól i wodę, wyrabiamy ciasto o podobnej gęstości do pierogowego.
  5. 5. Ciasto rozwałkowujemy na grubość palca. Na środku placka kładziemy mięso i dokładnie zlepiamy brzegi.
  6. 6. Całość pieczemy na wysmarowanej tłuszczem blaszce przez ok. 2 godziny.
  7. 7. Kiedy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je z piekarnika i schładzamy. Lekko schłodzony udziec wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby stężał.
  8. 8. Przed podaniem mięso kroimy na cienkie plasterki, układamy na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.018