Udziec sarni pieczony w cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 6%  g  x  kcal =  kcal
Udziec z sarny  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udziec sarni pieczony w cieście
  1. 1. Przygotowujemy zalewę, wodę gotujemy z przyprawami, octem i schładzamy.
  2. 2. Mięso myjemy, odsączamy z wody, wkładamy do naczynia, wlewamy schłodzoną zalewę i wstawiamy do chłodnego miejsca na 3-4 dni. W tym czasie mięso kilkakrotnie obracamy, aby się równomiernie zamarynowało.
  3. 3. Po wyjęciu z zalewy mięso odsączamy, nacieramy mieszanką soli, roztartego czosnku, zmiażdżonych goździków, pieprzu oraz kolendry i pozostawiamy pod przykryciem w chłodnym miejscu na 12 godzin.
  4. 4. Przygotowujemy ciasto, mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy sól i wodę, wyrabiamy ciasto o podobnej gęstości do pierogowego.
  5. 5. Ciasto rozwałkowujemy na grubość palca. Na środku placka kładziemy mięso i dokładnie zlepiamy brzegi.
  6. 6. Całość pieczemy na wysmarowanej tłuszczem blaszce przez ok. 2 godziny.
  7. 7. Kiedy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je z piekarnika i schładzamy. Lekko schłodzony udziec wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby stężał.
  8. 8. Przed podaniem mięso kroimy na cienkie plasterki, układamy na półmisku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.543