Cukinia po toskańsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Boczek wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cukinia po toskańsku
  1. 1. Cukinię kroimy na kawałki.
  2. 2. Kroimy drobno boczek i podsmażamy na patelni nasmarowanej olejem.
  3. 3. Na patelnię wrzucamy cukinię i smażymy.
  4. 4. Wlewamy bulion i przecier.
  5. 5. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy aż sos zgęstnieje. Od czasu do czasu mieszamy.
  6. 6. Gdy sos będzie za rzadki dodajemy przecier, gdy okaże się zbyt gęsty, wlewamy bulion.
  7. 7. Podajemy z ryżem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd619714 stromectol nexium triamterene-hctz 37.5-25 mg tb buy tetracycline where to buy ...
wh0cd3301 xalatan periactin amoxicillin 875 yasmin asacol 400 mg abana diclofenac nolvadex
to pisal jakis analfabeta - i do tego kulinarny? mieso jest chude bo tluszcz skapuje? i zwiazki ...
wh0cd452417 provera drug colchicine online ZOVIRAX
wh0cd216055 order lipitor order erythromycin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.72