Grzane piwo z jajkiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.03
29
Średnia 4.03 / 5 (29 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Piwo jasne mocne  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzane piwo z jajkiem
  1. 1. Utrzyj jedną łyżkę cukru z żółtkiem, tak aby nie czuć było cukru, a cała masa nabrała jasnego koloru.
  2. 2. Podgrzej piwo z przyprawami i miodem.
  3. 3. Dodaj do kogla-mogla niewielką ilość podgrzanego piwa, zmieszaj i dodaj do garnka z grzańcem. Przecedź do kufli.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Sezon: Jesień, Zima,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.297