Zapiekanka z dorsza

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z dorsza
  1. 1. Filety płuczemy, osuszamy, solimy i gotujemy je w garnku przez około sześć minut. Po ugotowaniu wyjmujemy filety z wody, czekamy aż ociekną i wyschną. Następnie kroimy je na niewielkie kawałki.
  2. 2. Obieramy czosnek i rozcieramy go wraz z solą i pieprzem.
  3. 3. Dodajemy masę czosnkową do ryby i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Przekładamy wszystko na patelnię. Smażymy przez pół godziny, ciągle mieszając.
  5. 5. Dodajemy do ryby ugotowane, rozgniecione ziemniaki. Wszystko dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przekładamy masę do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 240°C. Po pięciu minutach zapiekanka jest gotowa.
  7. 7. Ozdabiamy potrawę natką pietruszki. W oddzielnym naczyniu podajemy starty ser i sos pomidorowy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.606