Zapiekanka z dorsza

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sos pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z dorsza
  1. 1. Filety płuczemy, osuszamy, solimy i gotujemy je w garnku przez około sześć minut. Po ugotowaniu wyjmujemy filety z wody, czekamy aż ociekną i wyschną. Następnie kroimy je na niewielkie kawałki.
  2. 2. Obieramy czosnek i rozcieramy go wraz z solą i pieprzem.
  3. 3. Dodajemy masę czosnkową do ryby i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Przekładamy wszystko na patelnię. Smażymy przez pół godziny, ciągle mieszając.
  5. 5. Dodajemy do ryby ugotowane, rozgniecione ziemniaki. Wszystko dokładnie mieszamy.
  6. 6. Przekładamy masę do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 240°C. Po pięciu minutach zapiekanka jest gotowa.
  7. 7. Ozdabiamy potrawę natką pietruszki. W oddzielnym naczyniu podajemy starty ser i sos pomidorowy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.704