Ryba w czerwonym winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Brandy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba w czerwonym winie
  1. 1. Wybieramy rybę słodkowodną. Patroszymy ją, oczyszczamy i myjemy. Kroimy rybę na kawałki.
  2. 2. Marchew, cebulę i szalotkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Następnie obieramy i rozgniatamy czosnek.
  3. 3. Smażymy rybę na maśle (na 50 gramach).
  4. 4. Dodajemy podgrzane brandy i zapalamy.
  5. 5. Dodajemy marchew, cebulę, czosnek i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i dolewamy wino. Gotujemy przez 20 minut pod przykryciem, na małym ogniu.
  6. 6. Pozostałą część masła ucieramy z mąką. Dodajemy do ryby. Gotujemy (przez 5-10 minut) i cały czas mieszamy, aż sos będzie gęsty. Doprawiamy według własnego gustu.
  7. 7. Całą potrawę przekładamy do ogrzanego naczynia i podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.239