Ryba w czerwonym winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Brandy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa typu jarzynka  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryba w czerwonym winie
  1. 1. Wybieramy rybę słodkowodną. Patroszymy ją, oczyszczamy i myjemy. Kroimy rybę na kawałki.
  2. 2. Marchew, cebulę i szalotkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Następnie obieramy i rozgniatamy czosnek.
  3. 3. Smażymy rybę na maśle (na 50 gramach).
  4. 4. Dodajemy podgrzane brandy i zapalamy.
  5. 5. Dodajemy marchew, cebulę, czosnek i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i dolewamy wino. Gotujemy przez 20 minut pod przykryciem, na małym ogniu.
  6. 6. Pozostałą część masła ucieramy z mąką. Dodajemy do ryby. Gotujemy (przez 5-10 minut) i cały czas mieszamy, aż sos będzie gęsty. Doprawiamy według własnego gustu.
  7. 7. Całą potrawę przekładamy do ogrzanego naczynia i podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.946