Dorsz w sosie z warzywami

Dorsz w sosie z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sake  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w sosie z warzywami
  1. 1. Gotujemy wodę w szerokim garnku.
    Gotujemy wodę w szerokim garnku.
  2. 2. Do wrzątku wkładamy rybę i chwilę podgotowujemy.
  3. 3. Dorsza wyjmujemy z garnka i przekładamy na sitko, aby obciekł.
  4. 4. W międzyczasie kroimy pora, marchewkę i paprykę w słupki o długości ok 2 cm.
  5. 5. Warzywa wkładamy do miski i doprawiamy imbirem.
  6. 6. Przygotowujemy sos: mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w szklance wody z sosem sojowym oraz z sake i wódką. Doprawiamy pieprzem i papryką w proszku.
  7. 7. Warzywa zalewamy alkoholowym sosem i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Dorsza posypujemy przygotowanymi warzywami, dekorujemy plastrem cytryny i listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.809