Dorsz w sosie z warzywami

Dorsz w sosie z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Sos sojowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sake  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w sosie z warzywami
  1. 1. Gotujemy wodę w szerokim garnku.
    Gotujemy wodę w szerokim garnku.
  2. 2. Do wrzątku wkładamy rybę i chwilę podgotowujemy.
  3. 3. Dorsza wyjmujemy z garnka i przekładamy na sitko, aby obciekł.
  4. 4. W międzyczasie kroimy pora, marchewkę i paprykę w słupki o długości ok 2 cm.
  5. 5. Warzywa wkładamy do miski i doprawiamy imbirem.
  6. 6. Przygotowujemy sos: mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w szklance wody z sosem sojowym oraz z sake i wódką. Doprawiamy pieprzem i papryką w proszku.
  7. 7. Warzywa zalewamy alkoholowym sosem i dokładnie mieszamy.
  8. 8. Dorsza posypujemy przygotowanymi warzywami, dekorujemy plastrem cytryny i listkami bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd903033 lotrisone
wh0cd423535 metformin without a prescriptions online tetracycline clindamycin hcl 300 mg ...
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.933