Minóg duszony w czerwonym winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Minóg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Minóg duszony w czerwonym winie
  1. 1. Minoga patroszymy, usuwamy ości i skórę. Krew będzie potrzebna do zagęszczenia sosu.
  2. 2. Kroimy rybę na kawałki. Doprawiamy ją solą i pieprzem.
  3. 3. Obraną i umytą cebulę oraz marchew kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do nich obrany i rozgnieciony czosnek.
  4. 4. Następnie przekładamy do natłuszczonej masłem głębokiej patelni i dodajemy przyprawy. Na wierzchu układamy kawałki ryby, po czym wlewamy wino.
  5. 5. Gotujemy na dużym ogniu. Po 10 minutach wyjmujemy kawałki ryby i odstawiamy je w ciepłe miejsce.
  6. 6. Białe części porów oczyszczamy i rozcinamy na 3 części. Szynkę kroimy w kostkę.
  7. 7. Oba składniki przekładamy do osobnego naczynia i 40 gramów masła.
  8. 8. Dusimy powoli pod przykryciem. Gdy pory będą miękkie dodajemy rybę i dalej dusimy na małym ogniu.
  9. 9. Z mąki i 20 g masła przygotowujemy zasmażkę. Rozprowadzamy ją sosem z duszenia i gotujemy przez 15 minut na małym ogniu często mieszając. Dodać krew i sos z wina oraz dokładnie mieszamy.
  10. 10. Następnie przecedzamy sos i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Przed podaniem kawałki minoga polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
wh0cd858760 buy tetracycline online without prescription motilium order lasix with no prescription ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.259