Minóg duszony w czerwonym winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Minóg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Minóg duszony w czerwonym winie
  1. 1. Minoga patroszymy, usuwamy ości i skórę. Krew będzie potrzebna do zagęszczenia sosu.
  2. 2. Kroimy rybę na kawałki. Doprawiamy ją solą i pieprzem.
  3. 3. Obraną i umytą cebulę oraz marchew kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do nich obrany i rozgnieciony czosnek.
  4. 4. Następnie przekładamy do natłuszczonej masłem głębokiej patelni i dodajemy przyprawy. Na wierzchu układamy kawałki ryby, po czym wlewamy wino.
  5. 5. Gotujemy na dużym ogniu. Po 10 minutach wyjmujemy kawałki ryby i odstawiamy je w ciepłe miejsce.
  6. 6. Białe części porów oczyszczamy i rozcinamy na 3 części. Szynkę kroimy w kostkę.
  7. 7. Oba składniki przekładamy do osobnego naczynia i 40 gramów masła.
  8. 8. Dusimy powoli pod przykryciem. Gdy pory będą miękkie dodajemy rybę i dalej dusimy na małym ogniu.
  9. 9. Z mąki i 20 g masła przygotowujemy zasmażkę. Rozprowadzamy ją sosem z duszenia i gotujemy przez 15 minut na małym ogniu często mieszając. Dodać krew i sos z wina oraz dokładnie mieszamy.
  10. 10. Następnie przecedzamy sos i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Przed podaniem kawałki minoga polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.887