Minóg duszony w czerwonym winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Minóg  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Minóg duszony w czerwonym winie
  1. 1. Minoga patroszymy, usuwamy ości i skórę. Krew będzie potrzebna do zagęszczenia sosu.
  2. 2. Kroimy rybę na kawałki. Doprawiamy ją solą i pieprzem.
  3. 3. Obraną i umytą cebulę oraz marchew kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do nich obrany i rozgnieciony czosnek.
  4. 4. Następnie przekładamy do natłuszczonej masłem głębokiej patelni i dodajemy przyprawy. Na wierzchu układamy kawałki ryby, po czym wlewamy wino.
  5. 5. Gotujemy na dużym ogniu. Po 10 minutach wyjmujemy kawałki ryby i odstawiamy je w ciepłe miejsce.
  6. 6. Białe części porów oczyszczamy i rozcinamy na 3 części. Szynkę kroimy w kostkę.
  7. 7. Oba składniki przekładamy do osobnego naczynia i 40 gramów masła.
  8. 8. Dusimy powoli pod przykryciem. Gdy pory będą miękkie dodajemy rybę i dalej dusimy na małym ogniu.
  9. 9. Z mąki i 20 g masła przygotowujemy zasmażkę. Rozprowadzamy ją sosem z duszenia i gotujemy przez 15 minut na małym ogniu często mieszając. Dodać krew i sos z wina oraz dokładnie mieszamy.
  10. 10. Następnie przecedzamy sos i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Przed podaniem kawałki minoga polewamy sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.755