Dorsz ukraiński

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Śliwki suszone  g  x   kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz ukraiński
  1. 1. Filety z dorsza myjemy.
  2. 2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy na kawałki.
  3. 3. Bułki namaczamy i wyciskamy.
  4. 4. Dorsza wraz z cebulą i bułką dwukrotnie mielimy przez maszynkę.
  5. 5. Zmieloną masę przyprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
  6. 6. Z uzyskanej masy formujemy pulpety.
  7. 7. Marchew, pietruszkę, seler i por myjemy, oczyszczamy i obieramy.
  8. 8. Warzywa gotujemy w gorącej wodzie.
  9. 9. Do gotującego wywaru wkładamy pulpety i gotujemy je przez około 35-40 minut.
  10. 10. Suszone śliwki moczymy w winie z dodatkiem niewielkiej ilości wody.
  11. 11. Namoczone owoce gotujemy, przecieramy przez sitko i mieszamy z majonezem.
  12. 12. Gotowe pulpety wyjmujemy z garnka i studzimy.
  13. 13. Przed podaniem pulpety polewamy sosem śliwkowo-majonezowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ukraińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.691