Karp po żydowsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Karp  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Olej arachidowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karp po żydowsku
  1. 1. Oczyszczonego karpia patroszymy i płuczemy. Następnie pokrojoną na kawałki rybę układamy w dużym naczyniu i posypujemy grubą warstwą soli. Odstawiamy na 30 minut.
  2. 2. Czosnek obieramy i drobno siekamy.
  3. 3. Dodajemy do czosnku posiekaną natkę pietruszki.
  4. 4. Po pół godziny karpia wyjmujemy, płuczemy i osuszamy.
  5. 5. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy rybę, a obsmażone kawałki odstawiamy w ciepłe miejsce.
  6. 6. W pozostałym ze smażenia oleju rozprowadzamy mąkę.
  7. 7. Garnek wypełniamy do połowy wodą. Dodajemy mąkę z olejem i pietruszkę z czosnkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kawałki ryby i wszystko gotujemy 20 minut na małym ogniu.
  8. 8. Rybę przekładamy do głębokiego naczynia.
  9. 9. Sos gotujemy na małym ogniu do momentu odparowania połowy objętości, po czym polewamy nim karpia.
  10. 10. Chłodną rybę wstawiamy na półtorej godziny do lodówki. Podajemy, gdy galaretka stężeje.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia żydowska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.637